Atracții

Obiective turistice și locuri ce merită vizitate

Plaja Corbu

La sud de renumita stațiune Mamaia se află Plaja Corbu, o plajă retrasă și sălbatică, ideală pentru o escapadă liniștită. La distanță de cluburi, muzică și petreceri pe plajă, aici singurul zgomot este cel al valurilor.

Pentru iubitorii vegetației marine, este un loc perfect pentru scufundări și snorkeling, întrucât apa mării este mai curată în această zonă. Este de asemenea un loc iubit de amatorii de windsurfing și kitesurfing.

Lacul Corbu

Aproape de plaja Corbu se află un lac cu o lungime de 4,5 km, unde se pot admira diverse specii de păsări.

Aici se practică atât pescuitul recreativ, cât și cel sportiv, fiind o zonă în care se organizează diverse concursuri de pescuit. Mai mult, pe lacul Corbu s-a desfășurat în 2012 Campionatul Mondial de Pescuit la Crap.

Plaja Vadu

La 10 km de comuna Corbu se află o altă plajă virgină, ideală pentru momente de relaxare - plaja Vadu.

Nisipul este fin, apa mării curată, iar vegetația specifică zonei creează peisaje deosebite. Lipsa copacilor îți asigură un bronz excelent, deși ar fi bine să eviți orele prânzului, iar dacă ești matinal poți admira răsăritul de pe plajă.

Cetatea Enisala

La 70 de km de comuna Corbu se află Cetatea Enisala, ridicată în Evul Mediu pe un deal calcaros în zona lacurilor Reazem și Babadag.

Aici poți admira atât frumusețea arhitecturală a turnurilor și zidurilor cetății genoveze, cât și peisajele deosebite cu câmpuri de mărăcini, grote și calcare.

Cetatea Histria

La 25 de km de comuna Corbu se află Cetatea Histria, întemeiată de coloniștii greci din Milet în jurul anului 657 î.Hr.

Se poate vizita Muzeul de Arheologie „Histria” unde se găsesc o mulțime de basoreliefuri, o colecție impresionantă de amfore și altare vechi de peste 2000 de ani, chiar și o parte din fațada de marmură a templului închinat “Marelui Zeu”, zidul de apărare al cetații, prevăzut cu turnuri și bastioane, ruinele templelor grecești foarte bine conservate, câteva străzi pavate, locuințe, mai multe bazilici creștine datând din secolul VI d.Hr., templul Afroditei, templul lui Zeus, forumul, piața, rețeaua stradală şi chiar câteva conducte de canalizare.

Rezervația Biosferei Delta Dunării

Flora și fauna din zona noastră sunt incluse în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Pentru a admira specii deosebite de păsări, pajiști litorale și arii cu stuf și papură, îți recomandăm să vizitezi Grindul Chituc, o zonă caracterizată prin succesiuni de cordoane, dune și lacuri de unde vei pleca cu amintiri (și poze) deosebite.

"Om liber, tu vei iubi întotdeauna marea."

Copyright © 2024 Complex Răsărit. Toate drepturile rezervate | Designed by Levitate